Dobrej jakości stół chłodniczy jest jednym z kluczowych elementów wyposażenia, które powinno znaleźć się w każdej restauracji. To właśnie dzięki niemu możliwe jest przygotowanie wszystkich potraw serwowanych gościom. Z tego też powodu jego wybór nie należy do najłatwiejszych. Do czego jeszcze jest potrzebny stół chłodniczy? Jak wybrać najlepszy model? Tego dowiesz się z poniższego artykułu.
Jak już wspominaliśmy, stół chłodniczy powinien znaleźć się w każdym lokalu gastronomicznym. Dlaczego jest on tak ważny? Otóż przede wszystkim służy on do przygotowywania żywności we właściwych warunkach. Umożliwia także krótkie przechowywanie i eksponowanie produktów w temperaturze od 0 do 8 st. C. Stoły chłodnicze, które znaleźć można m.in. na stronie https://smartgast.pl/pol_m_CHLODNICTWO_Urzadzenia-mroznicze_Stoly-mroznicze-piekarnicze-2189.html zostały zaprojektowane w taki sposób, by umożliwić bezpieczny kontakt z żywnością. Dodatkowym ich atutem jest fakt, iż są łatwe w utrzymaniu czystości, co jest niezwykle istotne w przypadku lokali gastronomicznych.
Znajdziemy modele, które wyposażone są w system dwu- lub też trzydrzwiowy. Mogą się różnić między sobą także dodatkowym wyposażeniem, takim jak szuflady, nadstawka na pojemniki czy zlew. Znajdziemy również stoły wyposażone w agregat. Dostępne są modele o różnej pojemności, a także z różnorodną konfiguracją drzwi i szuflad. Warto szukać takiego rozwiązania, które najbardziej odpowiada potrzebom naszej firmy.