Krajalnica do chleba to ważny element wyposażenia sklepów, restauracji czy nawet firmy cateringowej. Dobra krajalnica znacznie usprawni i ułatwi pracę. Dzięki niej można szybko pokroić dużo bochenków chleba, a kromki zawsze wyjdą równe. Modeli na rynku jest wiele, różnią się wielkością, obsługą i zastosowaniem. Jak wybrać najlepszą krajalnicę i czym kierować się przy zakupie?
Wybierając odpowiednią krajalnicę, warto wiedzieć, jakie są możliwości. Urządzenia te dzielą się na kilka rodzajów i są dostosowane do różnych biznesów. Są to między innymi:
-Krajalnice półautomatyczne – są manualna, sprawdzą się w punktach sprzedaży, w których ilość dziennie krojonego chleba nie przekracza około 1300 bochenków na godzinę.
-Krajalnice automatyczne – idealne rozwiązanie do sklepów samoobsługowych, ich konstrukcja pozwala na samodzielne krojenie chleba przez klienta.
-Krajalnice samoobsługowe – ich konstrukcja również pozwala na ich zastosowanie w punktach, w których klient sam może z niej skorzystać. Są w pełni bezpieczne.
-Krajalnice taśmowe – urządzenie o wysokiej wydajności, może kroić nawet 1000 chlebów na godzinę, pozwala na ciągłą pracę.
Zakup krajalnicy do chleba powinien być przemyślany, aby była ona dobra i wygodna w korzystaniu. Wybierając idealny model, należy sprawdzić, na jaki rozmiar można sobie pozwolić. Zbyt duże urządzenie może się nie zmieścić, a dostęp do niego powinien być łatwy – szczególnie jeśli mają korzystać z niego klienci. Ważne jest także to, jaką wielkość chleba może maksymalnie kroić i jakiej grubości wychodzą kromki. Więcej informacji o tych urządzeniach można znaleźć na https://ibis.net.pl/sklep/krajalnice-do-chleba/.